Jönköping, here we come!

Håller på och packar, vet att jag borde gjort de tidigare men jag hann inte igår. Jag skrev däremot klart min samhällsinlämning. Är jag bäst eller är jag bäst?! Well, de återstår att se efter jag fått betyget kanske hehe.
Nej jag måste ta och lägga på ett kol, jag ska hinna duscha o städa o packa mer innan jag ska träffa Carin och Robin på stan. Sen kommer Mallan in också och då drar vi! Ska bli skoj att åka bil istället för tåg. Tåg är så tyst och tråkigt, i bilen blir det mer röj :D
Nej nu ska ja skynda på lite!

Ha en kanon helg alla! Ciaaaao!


Matilda


 Jag och Mallan på Benny's i Kroatien.
Jag ser visst nån som är lite bränd, haha!

Home

Mådde inge bra i morse, inte nu heller, men jag bestämde mig i alla fall för att stanna hemma. Men imorn ska jag till skolan vare sig jag mår dåligt eller ej. Jag har lite saker och fixa så att säga ;) Sen så ska jag även ha sånglektion, gitarrlektion, ensemble och religion, några av mina favoritämnen.

Jag funderar på om jag ska försöka fixa klart min samhällsinlämning (ja, jag vet! jag är jättedålig som inte fixat klart den än!!!). Snart ska vi börja på en ny, så kanske är dags att fixa klart denna. Tänkte även städa av lite och tvätta. Måste ha lite kläder rena nu när vi ska ner till Jönköping i helgen.

Nu blire lite plugg!

HEJ


Hej hej, ny dag!

Helgen var lugn och skön. Hannah och jag hade myskväll i lördags och jag måste säga att jag är kungen på att laga mat! Det var grymt gott med andra ord! Vi fick även besök av Elin ett tag vilket var jätteroligt!

Imorse när klockan ringde trodde jag att det var ett skämt! Jag förstår inte att jag kan vara så trött!! Jag är ju helt död på mornarna! Måste nog försöka ändra på de där. Vet att de är fler än mig som har svårt att komma upp, speciellt nu när det är mörkt och kallt ute!

orkar inte skriva mer nu.. ciao

Jag vill ha fredag idag..

Igår följde jag med min bror hem på kvällen. Vi åt toast och snacks och kikade på Step Brothers. Riktigt rolig film måste jag säga! Will Farrel är en ruggit bra skådis, han är grymt rolig! :D Jag sov iaf var hos Martin och hade sovmorgon imorse. Jag gick upp vid 9 och käka frulle, sen gick jag iväg till Volvogården för att sola. Efter en skön solning så traskade jag mig tillbaka hem till lägenheten och duscha och käka. Sen väntade två lektioner i skolan.

Dagen har gått fort tycker jag. Klockan är redan 18!! Nu ska jag ta o städa av lite sen ska jag in till stan, får se vad som sker. Tror jag ska till PK. Imorn vet jag däremot att jag först och främst ska hämta ut mitt smycke och Elins smycke :D Finally! Sen på kvällen blir det tjejkväll med Hannah och Hanna. Jag hoppas de båda kan. Jag frågade även Elin om hon ville komma, men har inte fått ngt svar än. Återstår att se. Blir iaf en lugn och skön helg. Nästa helg får vi se vad som sker, då är jag nämligen nere i Jönköping med Malin, Carin och Asenata aka Amanda ( HAHAHHAHA xD).

Nej nu ska jag kila! Ha en kanonhelg allihopa!

¡Hasta la vista!

Matilda

Done

Ja, då var halva skolveckan här med avklarad...

...och det känns otroligt otroligt skönt! Jag har haft två riktigt sköna skoldagar nu i rad. I tisdags så hade vi Sceniskt musikprojekt och sen var jag guide på skolan för de 9or som kom och ville besöka våran eftertraktade estetlinje (ironi?). Och idag så hade jag Ensemble och Sceniskt musikprojekt hela dagen. Jag ska inte klaga med tanke på att de två sistnämda ämnena är två av mina favoritämnen.

Det börjar gå bättre och bättre på Sceniskt musikprojekts lektionerna. Vi börjar få lite koll på saker och ting runt omkring och alla börjar våga ta för sig mer och mer, de flesta kan sina repliker mycket bättre. Nästa lektion ska vi börja ringa runt och kika vart vi kan få komma och uppträda med våran lilla musikal, Svingelskogen. Jag tycker det är riktigt kul med teatern och speciellt när vi ska sjunga och spela en del låtar också. Det är något som man skulle vilja testa på mer av men som nog aldrig blir av, tyvärr. Drömjobbet skulle vara att bli en radiopratare på någon rolig radiostation men jag har också börjat fundera på att det skulle vara skoj att göra röster till filmer och sådant. Det som har fått mig mer intresserad är "Svingelskogen"-arbetet och vårt projektarbete (som projekarbete gjorde jag och mina klasskompisar en illustrerad barnbok med en ljudskiva till. Vi gjorde en berättelse och sedan bilder och ngr visor till, som sedan hamnade inspelat på en skiva där vi spelade, sjöng och pratade in rösterna. Det blev en söt bok för barn runt 4års åldern).

Ja det är verkligen ett dilemma att veta vad man vill göra. Och inte bara nog med det, nej, man måste ju även lyckas förverkliga det också. HEJA MIG!!

Nej om jag skulle ta och försöka skriva klart min samhällsuppsats?! Ehm, ja.. kanske imorn. För nu har jag ingen ork alls. Huvudvärk och ont i magen, ja de gamla vanliga vill säga. Jag ska nog ta och gå och lägga mig i sängen framför tv:n och ta det lugnt och så småning om somna!

Godnatt dårå! Heippa


Finally

Nu är det bestämt! Jag älskar när saker och ting blir bestämt och planerat. Den 23 januari åker jag, Malin och Carin ner till Jönköping för att hälsa på våran käraste Asenata! Vilken helg det kommer bli :D
Jag, Malin och Carin har även bokat biljett upp till Undersåker (Åre) till Sofia den 20 februari. Grymt skoj det med vill jag påstå :D


Carin, Malin och Jag (på semester i Kroaten)


Imorn ska jag umgås med Hannah och ev Hanna. Får hoppas att dagen blir bättre än denna. Skolan blir i alla fall rätt soft. Vi ska bara ha två lektioner imorn, dock ganska långa, Sceniskt musikprojekt och Gehörs- och musiklära. Jag tycker om de förstnämda ämnet! Det är verkligen jätteroligt. Vi håller på med en liten teaterföreställning för barn som går på lekis. Vi spelar "Svingelskogen" och jag är Smartur Räv. Det ska bli riktigt skoj att spela upp den när den är klar sen!


Nej nu ska jag dra mig.

Ciao / Matilda

Tired of...

typ allt!

Jag har verkligen ingen ork alls. Har beslutsångest över balen också. Jag vet inte om jag ska gå. Det känns riktigt jobbigt faktiskt! Sen orkar jag inte med allt just nu. Jag vill ha tillbaka min kompis som jag kunde prata med. Men de kan jag ju bara drömma om.

På tal om drömmar...ja lika bra att gå o lägga sig. Detta är inte särskilt givande...

Heippa!

Beslutsångesten är över!

Ja, jag tror det i alla fall.
Jag har nu under flera veckors tid haft beslutsångest över hur jag ska göra med Trysillägret. Om jag ska åka eller inte. Jag har inte varit så sugen på att åka och sen med tanke på att de är under hela lovet så tar de emot lite. Jag känner mig aldrig ordentligt utvilad när jag kommer hem. Och nu vill jag känna att jag kan pusta ut och ta nya krafter inför sista terminen i skolan. Men Martin, Sara, Viktor, Simon o alla ska ju dit? Fast jag kan ju inte åka bara för att alla andra ska åka. Då är det ju inte jag som vill, utan då faller jag ju bara på grupptrycket och då kommer jag inte tycka att de är lika kul. Jag måste ju åka för att jag själv vill. Men nu kom Carin med ett förslag till mig. Att hon, jag och Malin ska åka upp till Åre istället. Också under lovet men inte hela. Trysilveckan är från lördag till lördag. Men vi tänkte istället åka till Åre från fredag till onsdag (då åker vi på fredagkväll och är framme lördagmorgon och sen åker vi hem på tisdagnatt och är hemma onsdagmorgon). Det låter ju som en underbar idé, speciellt för att då åker vi upp för att åka skidor/blades/bräda eller vad det blir, och samtidigt för att umgås med Sofia. Ja, vi åker ju mest upp för att hälsa på henne. Sofia bor ju där uppe nuförtiden då hon går bibelskola i Åre. Jag tycker detta låter som en kanonidé. Jag ska bara pratas vid med alla som är involverade och sen får vi ta o beställa tågbiljetter till Åre :D

Nu ska jag i alla fall byta om. Jag ska snart in o jobba. Sen ska jag skriva mer på samhällsinlämningen, det är inte mycket kvar på den nu! Känns underbart de med!

So long, Matilda

Vänner

Jag satt och pratade med en kompis som hade umgåts med hennes klass en kväll och allt skulle gå så snabbt. Först det ena sen det andra. Så fort det blev en paus under kvällen så skyndade de igång med något nytt. De klarade inte av att de blev minuter då de inte gjorde något speciellt och bara pratade. På min kompis, som berättade det hela, så var det som om de tyckte det var jobbigt att umgås utan alkoholen. Kanske för att de inte brukar umgås på fritiden utan bara i skolan. Men ändå, de kändes så tråkigt att höra. Jag träffade min kompis ikväll igen och vi hängde med några andra hemma hos Carin. Vi kom dit, satt och snackade lite, tog ngt att äta och sedan fortsatte vi att snacka, hela kvällen. Vi skrattade och hade jätteroligt tillsammans. Det blev en kväll med bara prat och de var riktigt skönt.
Jag känner hur tacksam jag är över att mina vänner och jag bara kan umgås och ha en sådan kväll. Utan att någon känner sig obekväm. Ja, det är jag tacksam över!

Nu är jag så trött så jag ska ta och krypa ner i min säng under täcket och bara somna in!
Godnatt allihopa!

Matilda

Forgive, sounds good. Forget, I'm not sure I could.

Dixie Chicks - I'm not ready to make nice



Låten är grym! Den är riktigt skön att lyssna på och texten på låten är, ja vad ska man säga, de får verkligen fram budskapet. Det går inte att undvika det. Efter att ha kollat på dokumentären om deras "resa" så lyssnar jag på låten på ett helt annat sätt. Jag har lyssnat på låten om och om igen idag, orden får mig att tänka...

Städat klart precis. Nu ska jag in i duschen och sen ska jag vara hemma hos Carin kl 19. Blir en lugn soft kväll tillsammans med några vänner.

They say time heals everything, but I'm still waiting..

Matilda

Helgen kommer återigen

Det har varit en skön fredag.
¤ Skolan gick snabbt
¤ Träffade Elin och lilla Joline och käkade och umgicks på stan. Guldvärd är du Elin!
¤ Myskväll med Mallan. Och även Sara kom senare. Kusnier är bra att ha!

Imorn är det en ny dag. Eller ja, idag är det den nya dagen som jag nyss tänkte skulle bli morgondagen, ja med tanke på att klockan är över 12. Ja, ni förstår! Idag vet jag inte helt vad jag ska göra. Det jag vet är att Carin vill göra något, men vad som kommer ske är ännu oklart. Det återstår att se helt enkelt...

Nej nu är klockan mycke, jag får skippa de jag tänkte skriva om från hela början i det här inlägget. Får ta den berättelsen en annan dag.

Godnatt!


Matilda

Hard work work

Huvvaligen säger jag bara! Uppe i 6 sidor nu på samhällsinlämningen, de går liksom inte att korta ner det heller. Och nu jag ändå en och en halv MVG-uppgift kvar och sen källkritiken! Sjuuuukt! Får se om de blir något jobb med det imorn, annars får jag fixat på söndag. Men nu får de räcka för ikväll dårå. Tack Hannah för hjälpen, an guardian angel <3

Imorn är de redan fredag, helt otroligt! Jag ska upp och ringa volvogården imorn tänkte jag, se om de finns någon soltid för mig tihi. Jag har ju sovmorgon till 12.05 så man måste ju använda tiden till något bra! Inte något hälsosamt, utan något bra ;) Sen efter skolan så ska jag träffa Elin. "Jaa jag vet! Long time no see!" Det ska bli så kul att träffa henne igen. Vi ska kika lite på stan. Får se om vi hittar de vi letar efter :D



Nej nu får de bli sängen! Sleep tight!

Matilda

Kalla fötter

Bokstavligen!! Jag måste verkligen ta och köpa mig ett par nya skor. Ett par som inte låter tårna frysa till is efter man varit ute i 5 minuter. Nej jag får allt ta och se över min budget. Fast o andra sidan ska vi ju till Jkpg den 23de, jag kanske måste ha pengar då. Jag kanske kan hitta ett par där om inte annat! "Ja, smart där Matilda!"

Jag kom hem för en stund sen. Jag har varit i Kolsva hela dagen hos mina kusiner. Sara och jag har haft en riktigt degardag. Vi kika på film och sen gjorde vi inte mkt mer. Jo vi lekte med våra nya Super Pets, ja så kul hade vi.

Nu är det dags för mig att åter igen ta upp mitt arbete och försöka få någonting gjort :( Det känns helt värdelöst. Jag är verkligen inte duktig på det här! Jag kommer ingen vart med det. Jag får kämpa på i helgen också med det. Jag har bestämt att jag ska vara helt klar med det på måndag, då ska jag lämna in det.


Keep on, keep on! So long!

Vänt min klagan till jubel

Ja så var det faktiskt för mig idag!

Jag åkte in till tandläkarn på eftermiddagen. 16:15 låg jag i den blågråa läkarstolen och jag kände nästan handsvetten komma krypandes. Jag brukar vanligtvis aldrig få handsvett, men när idag var jag nära på. Hon skrapade bort lite tandsten, aj aj aj säger jag bara. Hon gick så djupt ner i tandköttet och det gjorde så ont! Men det värsta var när hon tog fram en liten gummi sak som var formad som en gran. Den borrade hon in mellan tänderna långt ner i tandköttet så att man såg halva delen på andra sidan tänderna. Det gjorde så fruktansvärt ont! Jag ville bara avlida!!!!! Kanske inte, men ont gjorde det! Huvva. Men det var klart så va det rätt lugnt. Jag var bara lite fundersam om jag skulle gå och ta ut pengar för att sen sätta mig på bussen hem. Kändes ganska torrt att åka hem och plugga. Men så ringde jag min bror och pratade lite och han föreslog att jag skulle komma till honom för att käka. And so i did. Jag gick hem till Martin och medans han åkte och handlade lite så ställde jag mig och diskade. Sen lagade vi tacos och satt och pratade massa. Mysigt vare :) Och sen åkte jag hem mätt och glad! Han är bra han brorsan!



Nu ska jag försöka ta tag o plugga lite mer. Jag måste som sagt hinna klart med detta tills på torsdag. Jag undrar dock hur långt arbetet kommer bli hehe. Jag har skrivit för ett godkänt men ska fortsätta med VG och MVG frågorna nu. Jag är uppe i 4 sidor. Vi får la se hur långt de blir. Nu ska jag fortsätta och sen kanske kika på film senare :)


Puss ciao /

Matilda

Usch!

Sitter och pluggar samhäll. Måste bli klar med den innan torsdag och jag har skrivit de tre G frågorna. Nu har jag två VG-frågor och två MVG-frågor kvar. Det tar tid att görat! Jag ska väl ta o käka snart och sen fixa mig lite. Jag ska nämligen till tandläkarn kl. 16:15. Eller ja, tandhygienisten. Mitt tandkött har krånglat skitlänge nu och mamma sa åt mig att skaffa tid om jag inte ville ha tandlossning!!! Jag blir ju livrädd när hon säger så, så jag kastade mig på luren och fick tid idag. Jag hoppas de kan hjälpa mig så jag blir bra i munnen igen!


Nu ska jag greja lite!

Puss ciaoo

Vintern är här, igen!



Man blir glad av det vackra vädret! Igår snöade det massvis på förmiddagen och idag är det ca 20 grader kallt ute och solen skiner så vacker på snön. Ja, man blir glad :D Det är när man ser allt detta vackra som man tycker att det vore omöjligt att allt är skapat av en slump liksom hehe. Vackert är det!

Idag gick jag upp tidigt och drog i väg och tränade. Dock var vi bara 7 st där, de är såklart trist, men jag tycker ändå de va grymt skoj att spela igen. Nästa träning blir på onsdag!

Nu ska jag ta tag i min samhällsuppgift som skulle vara inne före lovet. Men vår lärare va schysst o sa att det va okej att lämna in den på lovet (han menade nog i början av det!). Men nu ska jag fixa det innan skolan börjar, jag har tänkt i alla fall! ;)

Back to work! I'll write later, ciao!

Matilda

Trött och dum

När jag är såpass trött som jag är just nu, varför går jag bara inte och lägger mig då? Jag förstår inte vad mitt problem är. Istället så sitter jag uppe och kollar runt på datorn och internet eller så sätter jag på tvn och kikar runt tills jag fastnar i någon gammal film som börjat för en timme sen. Det är så typiskt mig!

Idag har jag varit duktig och inventerat. Tog inte särskillt lång tid och det är inte allt för ansträngande, lättförtjänta pengar med andra ord. Efter inventeringen fick vi främmande här hemma av Borgenvikarna från Kolsva. Kvällen bjöd på god mat, härligt umgänge, tv kikande och det gamla hederliga familjefilm-tittandet ;) En lugn och mysig kväll!

Imorn ska jag upp hyfsat tidigt, då träninge börjar kl 11. Första träningen för mig sen i höstas. Det ska bli spännande, de blir nog ingen dans på rosor här inte, hehe. Hoppas bara de går bra, med tanke på min förkyldning. Vill helst inte att den ska bli värre än den redan är. Men det ska nog gå bra, får ta fram viljan så funkar det nog!



Nej om man ska ta o tänka på refrängen kanske. Jag vill ju inte ligga som en död fisk imornbitti.

Godnatt! Puss! Ciao!

Matilda

"Jag vill ha fredag idag"

Den låten stämmer inte in så bra på mig just nu. Ja menar, varje dag är ju som en fredag nu på lovet. Jag har nästan ingen koll alls på vilka veckodagar det är nu. Skönt är det i alla fall!

Idag har jag vaknat upp i ett tomt hus. Mamma och pappa jobbar och syrran är i Gbg. Skönt att vara lite för sig själv ibland. Jag har dammat i huset här hemma och ska snart städa badrummet också. Så duktig är jag. Sen måste jag dock också städa mitt rum. Det är verkligen ett bombnerslag! Sen lär jag fixa disken och tvätten också. Och jag får inte glömma bort att käka också hehe. Oj nu blev det plötsligt rätt mycket att göra xP, men de klarar jag på 1,5 timma.

Halv fem är nästa punkt på dagens schema. Då är det dags för mig och Carin att lägga oss i varsitt solarium. Jag klagar inte :D Det ska bli riktigt skönt! Efter det så är det inget speciellt som sker på dagen förutom att jag ska hem till Westerlunds ikväll. Hoppas på en trevlig kväll där också!

Nej nu ska jag ta och fortsätta städningen så jag hinner med min tidsplan. Jag måste ju trotsallt hinna med bussen 15.35!

Puss ciao / me

2009

Nytt år, nya möjligheter!

Gårdagen var great. Började med mat och mys hemma hos Asenata. Jag, Carin, Malin och Asse. Senare kom Håkan och gjorde oss sällskap :) Det var mycket trevligt. Efter kl 23 drog vi tjejer till Västerås till tolv-slaget och efter det så hälsade vi på en kompis och hans polare. Kvällen blev nice!

Dock hände en pinsam olycka på partajet:
Från ingenstans och helt oväntat föll en bokhylla, full med böcker, ner på två "köpingsbor". Ingen blev allvarligt skadad! De två personerna som blev begravda under högen med böcker, klarade sig undan med lindriga skador; chock och skrattanfall.

Kvällen va galen och spontan, vi gillart :D tack för kvällen!

Nu blir det tv för min del!

Ciao Amigos

RSS 2.0